Košická Ulička remesiel sa zmenila na ulicu kníh

04.04.2012 Košice

Košice 4. apríla (TASR) - Knihy na uličke remesiel je názov podujatia, ktorý na dnešný deň na hrnčiarskej ulici v Košiciach pripravila nezisková organizácia Košice, región umenia & kultúry, n.o. (KRUK, n.o.) v spolupráci s Verejnou knižnicou Jána Bocatia.

„V dopoludňajších hodinách bol pripravený program pre deti predškolského a školského veku. Vypočuli si čítané rozprávky, zúčastnili sa besedy s knihovníčkou a písania nekonečného príbehu, zasúťažili si o knižku a spolu s pani učiteľkami absolvovali exkurziu v remeselníckych dielňach,“ informovala TASR projektová manažérka KRUK Jana Kopernická.

V popoludňajších hodinách sú aktivity smerované k mladším i starším návštevníkom. „Počas celého dňa je pre všetkých návštevníkov podujatia pripravená burza kníh a atrakcia v podobe zázračnej historickej skrine. Z tej si budú môcť okoloidúci zobrať knihu, alebo ju vymeniť za svoju starú, už prečítanú,“ doplnila Kopernická.

Podujatie je podporené Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.
 

Vyberte región